Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Tijdens de installatie zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. Dat geldt ook voor aansluiten. We plannen het onderhoud waar mogelijk buiten kantoortijd.

Aan de slag met de Omgevingswet 28 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gepland onderhoud in maart en april

Vanaf woensdag 9 maart tot en met vrijdag 11 maart 2022 is de oefenomgeving mogelijk niet beschikbaar. Dan wordt de nieuwste versie van het DSO (PI-21.4) geïnstalleerd. De installatie van de volgende versie (PI-21.6) van het DSO op de oefenomgeving (pre-productie) vindt plaats van 6 april tot en met 8 april 2022.

Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Onderhoudskalender Omgevingsloket van www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Elke maand een nieuwe versie

Om het aansluiten, testen, oefenen en inregelen zo min mogelijk te verstoren, wordt het DSO in kleine delen bijgewerkt. Hierdoor is het DSO en Omgevingsloket sneller weer beschikbaar. En kunnen nieuwe versies sneller in gebruik worden genomen.

Release-informatie

In de release-informatie kunt u zien welke verbeteringen en wijzigingen er zijn in het DSO. Deze informatie vindt u op de pagina Release-informatie DSO op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Storingen

Komt u bij het oefenen of testen een probleem tegen? Kijk dan in het overzicht bekende problemen (known issues) of uw probleem al bekend is. Staat uw probleem of foutmelding hier niet bij? Dan kunt u dit melden via het contactformulier voor storingen op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Beschikbaarheid Omgevingsloket

Het Omgevingsloket is in de periode van het geplande onderhoud mogelijk niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Oefenen met toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 9 maart heeft gemaakt, zijn vanaf 11 maart weer beschikbaar.

Oefenen met omgevingsdocumenten

In deze periode kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingsdocumenten die u tot 9 maart heeft gemaakt, zijn vanaf 11 maart weer beschikbaar.

Aansluiten op het DSO

Aansluiten op het DSO is vanaf woensdag 9 maart tot en met vrijdag 11 maart ook (beperkt) niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.