Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Laura van Moorsel, Legal Consultant bij Royal Haskoning DHV

24 december 2021

In gesprek met een beweger

In gesprek met een beweger

Laura van Moorsel werkt vanaf december als Legal Consultant Omgevingsrecht bij Royal Haskoning DHV


Wat houdt uw nieuwe functie in en waar komt u vandaan?

Als Legal Consultant Omgevingsrecht ondersteun en adviseer ik overheden en bedrijven bij de totstandkoming van (ruimtelijke) projecten en andere aspecten die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Mijn proceservaring als oud-advocaat in het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht komt daarbij goed van pas. In maart 2021 heb ik de Beroepsopleiding Advocaten afgerond.

Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

Via mijn opleidingen heb ik een combinatie gemaakt tussen bestuurskunde en het bestuursrecht, met altijd een focus op de fysieke leefomgeving. Deze interdisciplinaire insteek sluit nauw aan bij het werk dat de Legal Consultants van RHDHV verrichten, vandaar dat deze overstap voor mij van enorm toegevoegde waarde is.

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie?

De grootste uitdaging is om de huidige transities in de fysieke leefomgeving in de gaten te houden en daar op het juiste moment op in te spelen. De wet- en regelgeving verandert continu. Om de komende jaren het verschil te maken is het ontzettend belangrijk om bij te blijven en te weten wanneer je welke juridische instrumenten kunt inzetten.

Is er iets wat u op persoonlijk/zakelijk vlak wilt bereiken komend jaar binnen deze functie?

Het veld in gaan! Ik maak een overstap van de advocatuur naar de consultancy omdat ik veel verschillende organisaties van binnenuit wil meemaken. Er liggen nu al een aantal mooie projecten klaar waarin ik deze ambitie kan verwezenlijken.

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

Helaas niet binnen onze ‘eigen’ leefomgeving, maar ik ben op mijn gelukkigst in de bergen. Totdat ik ging studeren was ik met mijn familie meer dan twee maanden per jaar in de Franse Alpen te vinden. Klimmen en klauteren in de zomer, skiën in de winter; geen berg was te hoog en geen uitdaging te groot. Ik ben er nog vaak te vinden.

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?

Eigenzinnigheid, lef hebben, durven, het heft in eigen handen nemen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Neelie Kroes, in mijn ogen de ultieme bewindsvrouw, had dit allemaal. Enorm inspirerend!

Artikel delen