Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Aslihan Durmus aan de slag bij Asselbergs & Klinkhamer

28 juli 2021

In gesprek met een beweger

In gesprek met een beweger

Aslihan is sinds 1 juni advocaat bestuursrecht en omgevingsrecht bij de sectie Vastgoed- en Omgevingsrecht van Asselbergs & Klinkhamer. Zij is gespecialiseerd in zowel het bestuursrecht als het omgevingsrecht, en adviseert en procedeert onder meer over het algemeen bestuursrecht, ruimtelijk bestuursrecht, openbare orde & handhaving en overheidsaansprakelijkheid. Voordat zij bij Asselbergs & Klinkhamer kwam, werkte Aslihan ruim twee jaar als advocaat bestuursrecht in Rotterdam. Tijdens haar studie deed zij wetenschappelijk onderzoek en werkte zij vier jaar als buitengriffier voor de sectoren straf- en bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam.

Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan

Mijn interesse voor het omgevingsdomein is ontstaan op de universiteit. Met name de combinatie van de studies rechten en filosofie heeft deze interesse gewekt. Het begon aanvankelijk met het denken over het idee van een staat (filosofie) en vervolgens begon ik mij steeds concreter af te vragen hoe de staat kan worden ingericht (bestuursrecht) waaronder de leefomgeving mijn grootste aandacht kreeg (omgevingsrecht). Uiteindelijk is het niet gebleven bij het nadenken over hoe ons land en onze leefomgeving moet worden ingericht, maar heb ik er in letterlijke zin werk van gemaakt. Als advocaat houd ik me dagelijks bezig met wet- en regelgeving op het gebied van bestuursrecht/omgevingsrecht.

Wat is uw grootste ergernis over het omgevingsdomein?

De omslachtigheid van wet- en regelgeving. Wet- en regelgeving op het gebied van omgevingsrecht is vaak niet eenvoudig voor een gemiddelde cliënt. Je zou denken dat dit eenvoudig en inzichtelijk is. Praktijk leert dat dit anders is. Hoewel het mijn ergernis is, is het wel tegelijkertijd een mooie uitdaging als advocaat om een burger, bedrijf of overheidsinstantie wegwijs te maken in het omgevingsdomein.

Welk boek raadt u iedereen aan?

Brave New World van Aldous Huxley. Een dystopische klassieker die je aan het denken blijft zetten (zelfs na herhaaldelijk lezen). In hoeverre is een samenleving die door de technologie wordt beheerst, wenselijk?

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?

Bevlogenheid. Ik kan het erg waarderen als mensen met enige hartstocht de dingen doen die zij doen.

Wat is uw persoonlijke motto?

Geen woorden, maar daden!

Artikel delen