Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Wytse Dassen

Elke ochtend sta ik op met de ambitie om mijn eigen leefomgeving en die van anderen mooier, duurzamer en gezelliger te maken. Daarbij gebruik ik vaak de historie van het gebied als verbindend element en vertrekpunt van een gesprek.

Privé maak ik mijn huis duurzaam door de aanleg van zonnepanelen, het gebruik van regenwater voor wc, wasmachine en tuin en de isolatie van het hele huis. Ik ben vegetarisch geworden en heb een groentetuin. Ook ben ik actief bij de coöperatie 033-groen. Op mijn werk ben ik vooral bezig met omgevingsmanagement op grote infrastructurele projecten (nu op de Afsluitdijk) en procesmanagement op het gebied van klimaatadaptatie.

Samenwerken in een goede sfeer is voor mij de basis voor elk succesvol programma, project of proces. Daarbij hoort luisteren naar andermans belangen en naar hun drijfveren. Ik schep altijd een omgeving waarin stakeholders openstaan en op zoek gaan naar synergie. Door mijn deels technische opleiding en werkervaring bij ingenieursbureaus ben ik een goede inhoudelijke gesprekspartner op het gebied van water, natuur en ruimtelijke ontwikkeling. Aan de andere kant bezit ik bestuurlijke sensitiviteit en kennis van bestuurlijke processen.