Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Jurgens-Boot, Alexandra

Mr. Alexandra Jurgens-Boot is werkzaam bij Boot Advocaten. Na civielrechtelijk te zijn afgestudeerd aan de Universiteit Leiden heeft zij de Grotius Academie jaaropleiding gevolgd. In 2003 heeft zij het nichekantoor Boot Advocaten opgericht.

Alexandra is in haar hoedanigheid als advocaat gespecialiseerd in de sectoren bouw en vastgoed, aanbesteding, energie-milieu en zorg. Alexandra is vaste adviseur van beleggers, beursgenoteerde bedrijven, projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties en overheden. Ze is betrokken geweest bij vele grote gebiedsontwikkelingen en infrastructurele werken. Een grondige kennis van de bouw- en vastgoedmarkt stelt haar verder in staat om de verschillende belangen van de betrokken partijen te identificeren. Alexandra heeft tweemaal de titel ‘Vastgoedadvocaat van het jaar’ verworven.

Naast haar vastgoedpraktijk heeft Alexandra zich de laatste jaren gespecialiseerd op het gebied van energierecht. Hierbij is met name de verduurzaming een belangrijk punt, waarbij dit onder andere wordt vormgegeven door middel van Energy Service Companies (ESCo’s).

Alexandra heeft diverse publicaties op haar naam staan en is een veel gevraagde spreker voor cursussen, debatten en symposia. Als universitair-docent heeft ze aan onder andere de TU Delft, Nyenrode Business Universiteit en het Instituut voor Bouwrecht gedoceerd.