Menu

Zoek op
rubriek

Bontenbal, Maurice

Maurice Bontenbal ontdekte in 2015 zijn passie voor het recht en begon direct daarop zijn studie rechten aan de Haagse Hogeschool. Daarbij heeft hij een duidelijk einddoel voor ogen: advocaat worden. Tijdens zijn studie voelde hij al snel de drang om zijn kennis in de praktijk te brengen. Hij kwam in contact met Jurable en hij versterkt het Jurable team sinds 2017.

Maurice is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en heeft in het bijzonder affiniteit met handhavingsprocedures. Dergelijke zaken zijn doorgaans complex en komen vaak aan op juridische nuances. Hij staat particulieren en projectontwikkelaars voornamelijk bij als zij een last onder dwangsom opgelegd hebben gekregen, en voert regelmatig juridische procedures en overleg met de wederpartij om de last van tafel te krijgen.

In handhavingsprocedures moet ervoor worden gewaakt dat relaties met de wederpartij niet verslechteren, maar moet tegelijkertijd een duidelijk standpunt ingenomen worden. Maurice’ uitgangspunt is dan ook te allen tijde in goed overleg overeenstemming met de wederpartij te bereiken. Hij deinst er echter niet voor terug om als het nodig de onderste steen boven te krijgen en precies die éne uitspraak te vinden waarop de zaak staat of valt, zodat hij uw gelijk kan halen voor de rechter.