Iets teveel participatie

Toelichting

De Omgevingswetgame

Door middel van online serious gaming en offline trainingen nemen wij gemeentebestuur, -medewerkers en externe partners mee in de benodigde verandering door de Omgevingswet.

Op een luchtige manier laten wij u kennis maken met de Omgevingswet. Door praktische situaties in spelvorm na te bootsen brengen wij het gesprek en de discussie op gang.

Waar traditionele verander- en opleidingstrajecten vaak saai zijn, zorgen voor weerstand en bovendien slechts 15% van deze trajecten blijft hangen, maakt u door de Omgevingswetgame in te zetten 90% van de info eigen en wordt veranderen leuk en interactief.

Denk vrij. Speel mee.

Samenvatting:

De Omgevingswet vraagt om een verandering van houding en gedrag rondom de fysieke leefomgeving. Als ambtenaren vallen we soms bewust of onbewust nog terug op bestaande patronen en werkwijzen. Vanuit de ogen van onze jonge ambtenaren lijkt deze ‘normale’ manier van werken niet altijd even vanzelfsprekend. Wat doe je bijvoorbeeld met de opbrengst van je participatietraject?

Buiten je eigen kaders denken en kijken kan best spannend en ingewikkeld zijn. Maar, door te luisteren en jezelf verplaatsen in de belevingswereld van je gesprekspartner gaat er een wereld voor je open. Ruimtemeesters geef je een heldere kijk op de leefomgeving. Welk inzicht levert jou dat op?

Datum: 22 October 2018
Bron: Ruimtemeesters