Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Garageboxen aan de Glacisweg in Sint Pieter mogen worden afgebouwd

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vorige week geoordeeld dat de eigenaresse verder mag gaan met het afbouwen van de garageboxen aan de Glacisweg in Maastricht.

Rechtspraak.nl 6 januari 2020

Aanleiding

De gemeente Maastricht had een bouwstop opgelegd omdat de garageboxen hoger waren gebouwd dan was toegestaan op grond van de verleende omgevingsvergunning. De eigenaresse was het niet met de bouwstop eens. Zij stelde door de bouwstop veel schade te lijden en vroeg daarom de rechter om verder te mogen gaan met de bouw van de garageboxen.

Oordeel rechter

De rechter heeft dit verzoek gehonoreerd omdat zij van oordeel is dat dit belang van de eigenaresse zwaarder weegt dan het belang van de gemeente bij het stilleggen van de bouw. Het belang van de gemeente weegt minder zwaar omdat de garageboxen al bijna af zijn gebouwd. Het enige wat er nog moet gebeuren is het plaatsen van de garagedeuren en het aanleggen van de bestrating. Die werkzaamheden hebben geen invloed op de hoogte van de garageboxen waar het de gemeente bij het opleggen van de bouwstop om was te doen. Het zicht dat omwonenden op de garageboxen hebben, verandert hierdoor ook niet.

Dat de eigenaresse verder mag gaan met het afbouwen van de garageboxen betekent niet dat de garageboxen definitief zo mogen blijven staan. Indien definitief wordt geoordeeld dat de hoogte in strijd is met de verleende vergunning, zal de eigenaresse een nieuwe vergunning bij de gemeente moeten aanvragen.

Artikel delen