Menu

Zoek op
rubriek

Handreiking participatie-inspiratie tijdens de coronacrisis

kennisknooppuntparticipatie.nl 18 september 2020

Handreikingen

Handreikingen

Hoe informeer en consulteer je participanten over projecten en besluitvormingsprocessen die gedurende de coronacrisis doorgaan? Welke (online) alternatieven zijn er? Hoe pak je dit aan? Welke tools zet je wanneer in? Wat heb je nodig om het te organiseren?

Fysieke bijeenkomsten zijn (tijdelijk) niet mogelijk. Dat betekent niet per se dat de participatie niet door kan gaan. Het is dan wel belangrijk om een alternatief te zoeken voor de fysieke bijeenkomst. Zeker voor projecten waarvan de besluitvorming – gedurende de coronacrisis – doorgaat, is het van belang om de participanten te blijven informeren en betrekken. Participanten zijn dan in de gelegenheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren.

Gelukkig zijn er verschillende (online) alternatieven om mensen te informeren en te laten participeren. De inzet van eParticipatie brengt daarmee ook nieuwe kansen met zich mee. Je kunt wellicht een groter of ander publiek bereiken, omdat niet iedereen altijd in de gelegenheid is om naar een bijeenkomst te komen. Nu kan iedereen vanuit huis meedoen. Maar besef ook dat sommige groepen digitaal minder vaardig zijn.

Als uitgangspunt voor deze handreiking kiezen we de situatie waarin jij eigenlijk van plan was om een fysieke informatiebijeenkomst te organiseren. Aan de hand van verschillende stappen laten we zien hoe je een alternatief voor een fysieke informatiebijeenkomst kunt organiseren en geven we tips om de juiste keuze te maken.

Bekijk hier de publicatie ‘Handreiking participatie-inspiratie tijdens de coronacrisis’.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.