Presentaties Kennismarkt Omgevingswet 2017

We hebben dinsdag 7 november genoten van een fantastische, leerzame tweede editie van de Kennismarkt Omgevingswet 2017 op de prachtige locatie, Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Ruim 150 deelnemers zijn geïnspireerd geraakt door plenaire lezingen van Ineke van der Hee, Liesbeth Schippers en dagvoorzitter Geert Teisman. Aandacht voor de praktijk was er volop in verschillende interactieve workshops waar de deelnemers zich erg open en actief hebben opgesteld. Kritische en prangende vragen zijn gesteld én beantwoord door experts tijdens de één-op-één consulten aan de kennistafels.

Visitekaartjes zijn uitgewisseld en waardevolle nieuwe ontmoetingen zijn ontstaan. Drie gelukkige winnaars zijn naar huis gegaan met fantastische prijzen. De heer Ibrahimi van Gemeente Zoeterwoude pakte de hoofdprijs, en won deelname aan een cursus ter waarde van maar liefst €595 euro! Ter afsluiting hebben we geborreld met uitzicht over het Amsterdamse IJ en kunnen we terugkijken op een mooie dag. Wij danken iedereen voor hun komst en bijdrage om dit event tot een succes te maken!

Was u aanwezig op de Kennismarkt? Wij vragen u vriendelijk via deze link uw evaluatie van de dag aan ons kenbaar te maken.De presentaties van deze verschillende workshops kunt u hieronder raadplegen.

Plenaire sessies

Omgevingswet bestuurskundig bekeken - Geert Teisman

Vertrouwen kun je bouwen en Participeren kun je leren! - Liesbeth Schippers

Workshops

Omgevingsplan: Juridische aspecten - Tycho Lam

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan - Danielle Roelands

Interbestuurlijke verhoudingen - Jan van Oosten

Milieu en complexe bedrijven - Gerrit van der Veen

Vergunningverlening en projectbesluit - Anne Marie Ferwerda

Omgevingswaarden - Robert Forkink

Digitaal Stelsel Omgevingswet - Wim van Pijkeren

Organisatie en invoeringsstrategieën - Bert Groffen

Cultuurverandering onder de Omgevingswet - Maatje Nooren

Participatie onder de Omgevingswet - Jasper Benus en Erik Lievers