nieuws

Wijziging Vuurwerkbesluit en voorbeeldbepaling APV

01-11-2019

bron: VNG

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft ervoor gekozen om geen landelijk vuurwerkverbod in te voeren maar deze besluitvorming aan de individuele gemeenten over te laten.

Met een wijziging van het Vuurwerkbesluit wil de staatssecretaris buiten twijfel stellen dat de gemeenteraad ook de bevoegdheid heeft tot een geheel vuurwerkverbod binnen de gemeente. Deze wijziging treedt naar verwachting nog dit jaar in werking. Wij informeren gemeenten in een ledenbrief alvast over de consequenties van de wijziging van het Vuurwerkbesluit. Tevens bieden wij een voorbeeldbepaling voor de Algemene Plaatselijke Verordening aan en geven enkele bestuurlijke overwegingen mee.

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Evenementen en omgevingsrecht

Deze 1-daagse cursus geeft inzicht in de regeling van evenementen binnen ruimtelijke ordening, bouwen, milieu en APV en hoe je dat integraal kunt doen.

→ Lees meer

Integratie van regels in het Omgevingsplan

Deze 1-daagse cursus gaat over het integreren van diverse (beleids)regels, waaronder de APV. in het omgevingsplan.

→ Lees meer

Basiscursus APV

Deze 1-daagse Basiscursus APV geeft u een goed overzicht van de onderwerpen die in de APV geregeld mogen worden en welke beleidsvrijheid u daar bij heeft om dat in te vullen.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in