Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Waterschappen en Universiteit Wageningen tekenen samenwerkingsovereenkomst

Tijdens de conferentie Water Science for Impact in Wageningen hebben de waterschappen een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Environmental Sciences Group van de Wageningen University & Research (WUR). Zo willen beide partijen van elkaar leren en elkaar versterken bij projecten op het gebied van waterbeheer in binnen- en buitenland.

Unie van Waterschappen 18 oktober 2018

Vanuit de hele wereld is er vraag naar Nederlandse waterkennis. Waterschappen delen wereldwijd kennis met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Dit doen zij onder de vlag van Dutch Water Authorities.

Onderzoek in de praktijk brengen

Voor veel van deze projecten werken de waterschappen al samen met de WUR. De universiteit levert bijvoorbeeld stagiaires, afstudeerders en promovendi bij projecten waar bepaalde specifieke kennis en expertise nodig is. Met de nieuwe samenwerking willen de WUR en Dutch Water Authorities samenhang brengen in deze activiteiten.

De WUR wil bovendien de maatschappelijke relevantie van onderzoek vergroten. Dankzij de samenwerking met de waterschappen kunnen onderzoeksresultaten meteen worden toegepast in de praktijk.

Hein Pieper, bestuurslid Unie van Waterschappen:

Bekijk de aarde vanuit de ruimte en het is duidelijk: water is het element waar de aarde letterlijk vol van is. De afgelopen decennia raakten watergerelateerde rampen steeds vaker en steeds meer mensen, bedrijven en dieren. Als we in Nederland meer en beter samenwerken, kunnen we een grotere bijdrage leveren aan oplossingen voor deze wereldwijde problematiek. De samenwerking met de WUR is hierbij zeer nuttig voor de waterschappen.

Ivo Demmers, programmaleider Duurzaam Waterbeheer van de WUR:

Door samen te werken kunnen we onze kennis van waterbeheer onder verschillende culturele omstandigheden vergroten en onze kennis daarover beschikbaar stellen aan waterbeheerders overal ter wereld. Omdat de contacten veelal met uitvoerders van waterbeheer zijn, komt de typische Wageningse combinatie van kennis uit zowel de sociale omgeving als de technologische disciplines goed tot zijn recht.

Artikel delen