Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Stikstofwet: Geen strengere lokale of provinciale omgevingswaarden

Gemeenten en provincies kunnen onder de nieuwe stikstofwet geen strengere aanvullende omgevingswaarden vaststellen. Er komt enkel een nationale doelstelling. Dat blijkt uit de beantwoording van minister Schouten op de schriftelijke inbreng van CDA en VVD op de wet. Voor LTO Nederland is dit winst. De organisatie heeft hiertoe herhaaldelijk opgeroepen.

LTO Nederland 2 december 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

In de Omgevingswet wordt een nationale omgevingswaarde ten aanzien van stikstofdepositie ingevoerd. Om deze nationale doelstelling te halen stelt de overheid een programma met stikstofreducerende maatregelen op. Het aanvankelijke wetsvoorstel bood ruimte aan provincies of gemeenten om strengere omgevingswaarden op te stellen. LTO was hier fel op tegen. Het risico was dat daarmee een lappendeken aan regelgeving en doelstellingen zou ontstaan. Om deze regionale en lokale willekeur te voorkomen, riep LTO de Tweede Kamer op om hier geen ruimte voor te geven.

In de zogenaamde Nota van Wijziging past de minister deze lacune in het wetsvoorstel aan. Daarmee zijn we er nog niet. LTO roept de Kamerleden op om de knelgevallen spoedig op te lossen, de sociaaleconomische gevolgen voor bedrijven in kaart te brengen en te investeren in innovatieve maatregelen. De stikstofwet wordt volgende week donderdag in de Tweede Kamer behandeld.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.