Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Laadpaalnodig.nl oplossing voor gemeenten

Gemeenten ontwikkelden samen met NKL en een brede groep kennispartners het onafhankelijk aanvraagportaal: laadpaalnodig.nl. Dit portaal versnelt de uitbreiding van het publiek laadnetwerk.

VNG 14 juni 2018

Hoe werkt laadpaalnodig.nl?

Elektrische rijders vragen op het portaal eenvoudig een openbare laadpaal aan bij hun in de buurt. Volgens kunnen gemeenten, exploitanten en netbeheerders samenwerken om de aanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Alle informatie die nodig is bij het aanvraag- en plaatsingsproces staat op een centrale plek zodat gemeenten, exploitanten en netbeheerders toegang hebben tot dezelfde gegevens. De automatische notificaties naar aanvrager, gemeente en exploitant houden iedereen up-to-date.

Gebruikerservaringen: snelheid en samenwerking

Het aanvraagportaal laadpaalnodig.nl werkt efficiënt. Door het snelle schakelen tussen de verschillende partijen wordt de aanvraagtijd verkort van gemiddeld 4-6 maanden naar 3-4 maanden. Daarnaast maakt het portaal de samenwerking tussen gemeenten, exploitanten en netwerkbeheerder gemakkelijker.

Gemeenten sluit aan

Inmiddels is het aanvraagportaal bij 19 gemeenten geïmplementeerd en andere gemeenten volgen binnenkort. Aanvragen van nieuwe gemeenten zijn in behandeling.

Meer informatie

Artikel delen