Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Resultaten verkiezingspoll

De uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels bekend. Ook de resultaten van de verkiezingspoll zijn binnen. Afgelopen dagen konden de lezers van de nieuwsbrief hun mening laten horen over drie stellingen. Wat zijn de verwachtingen over de gemeenteraad op het omgevingsgebied? De resultaten delen wij graag met u.

22 maart 2018

Stelling:

Bij het proces van het opstellen van de omgevingsvisie en het omgevingsplan is in de praktijk niet de gemeenteraad, maar de ambtelijke organisatie leidend.

Mee eens.

68% van de stemmers liet weten het met deze stelling eens (48%) of helemaal mee eens (20%) te zijn. 16% van de respondenten was het (helemaal) oneens met de stelling. De laatste 16% zit in het midden.

Stelling:

De Omgevingswet versterkt de positie van de gemeenteraad in het proces van gebiedsontwikkeling en bouw.

De meningen zijn verdeeld.

Hoewel niemand zegt het volledig eens te zijn met de stelling, is er geen eenduidig standpunt ingenomen.

40% van de stemmers is het oneens (28%) of helemaal oneens (12%), tegenover 32% die het eens is met de stelling. Meer dan een kwart van de lezers heeft er geen uitgesproken mening over (28%).

Stelling:

Ik verwacht dat door de verkiezingen het politieke landschap in mijn gemeente behoorlijk gaat veranderen met gevolgen voor ruimtelijke ordening, bouwen en milieu.

Mee oneens.

Slechts 8% is het (helemaal) eens met de stelling. Een veel groter deel van de stemmers (48%) is het (helemaal) oneens met de stelling.

Tot slot is bijna de helft van de respondenten het eens, noch oneens met de stelling (44%).

Heeft u vragen over of toevoegingen op deze stellingen? Wilt u reageren of zelf een stelling voorleggen? Laat het ons weten via redactie@omgevingsweb.nl.

Artikel delen