Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Recente ontwikkelingen Natuurbeschermingswet

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van de Nbw. Kijk hier voor een overzicht.

24 juli 2015

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van de Nbw. Kijk hier voor een overzicht.

Het natuurbeschermingsrecht is geen rustig bezit. Niet alleen verschijnen er elke week uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ("ABRvS") over besluiten (vergunningen, bestemmingsplannen) waarbij de Natuurbeschermingswet 1998 ("Nbw") in acht genomen moet worden, maar ook is onlangs de Nbw aanzienlijk gewijzigd. Het lezen van enkel de wettekst maakt het onmogelijk om de wet in de praktijk goed toe te passen. Wilt u weer helemaal op de hoogte zijn van alle relevante ontwikkelingen? Lees dan de volgende publicaties:

  1. Kroniek Natuurbeschermingsrecht en Ffw 2015 (deel 1), verschenen in BR 2015/61. In dit eerste deel wordt alle relevante jurisprudentie op het gebied van de Nbw van het afgelopen jaar beschreven;

  2. Stikstof en bestemmingsplannen: kunnen bestemmingsplannen profiteren van het programma aanpak stikstof ("PAS"), of wordt het, met inwerking treding van het PAS en bijbehorende wet- en regelgeving per 1 juli 2015 alleen maar lastiger om een bestemmingsplan vast te stellen als hierin ontwikkelingen zijn opgenomen die leiden tot een toename van stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden?

  3. Het PAS en nieuwe agrarische activiteiten: risico's of juist nieuwe kansen?

Artikel delen