Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Publicatie PAS-uitspraken door RNN

Rechtbank Noord-Nederland heeft alsnog buiten-zitting uitspraken in beroepen tegen besluiten van GS Fryslân en GS Groningen gepubliceerd.

Rechtspraak.nl 10 juni 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

In het kader van de beantwoording van kamervragen over de publicatie van PAS-uitspraken is gebleken dat de indruk is ontstaan dat de Rechtbank Noord-Nederland systematisch zou afzien van het publiceren van uitspraken over de PAS. Dat is niet het geval. Tot nu toe heeft de rechtbank stelselmatig elke relevante uitspraak over de PAS gepubliceerd. De uitspraken die niet zijn gepubliceerd, zijn de uitspraken die buiten zitting zijn gedaan op basis van de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:1603) en de meervoudige kamer van de rechtbank Noord-Nederland van 28 november 2019 (ECLI:NL:RBNNE:2019:4951). Nu deze buitenzitting-uitspraken zijn gedaan in lijn met de genoemde uitspraken was de rechtbank van oordeel dat publicatie niet nodig was. Dat is achteraf een foutieve inschatting geweest en daarom heeft de rechtbank alsnog besloten tot het publiceren van een aantal voorbeelden van deze verder gelijkluidende uitspraken.

Friesland

De uitspraak ECLI:NL:RBNNE:2019:5830 is een voorbeeld van 11 gelijkluidende uitspraken in beroepen van de MOB en de Vereniging Leefmilieu tegen besluiten van GS van de provincie Fryslân.

Groningen

De uitspraak ECLI:NL:RBNNE:2020:2039 is een voorbeeld van 21 gelijkluidende uitspraken in beroepen van de MOB en de Vereniging Leefmilieu tegen besluiten van GS van de provincie Groningen.

Artikel delen