Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Presentatie Roadmap Aansluiten op digitaal stelsel

Het programma Aan de Slag met de Omgevingswet vindt het belangrijk om de markt te betrekken bij de ontwikkelingen in het digitaal stelsel Omgevingswet. Op dinsdag 13 februari 2018 was daarom de tweede kennismiddag voor ICT-leveranciers. Meer dan 60 belangstellenden zijn weer op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Programma Aan de slag met de Omgevingswet 16 februari 2018

Roadmap Aansluiten op digitaal stelsel

Tijdens het plenaire gedeelte presenteerde Joyce de Jong (lead product manager) de roadmap Aansluiten op het digitaal stelsel. De roadmap is belangrijk voor softwareleveranciers van overheden die willen aansluiten op het digitaal stelsel. De roadmap toont op welke momenten leveranciers de verschillende versies van de standaarden en koppelvlakken kunnen verwachten.

Ook werd het nieuwe ontwikkelaarsportaal gedemonstreerd. Dit portaal is speciaal bedoeld voor softwareontwikkelaars en leveranciers. Een beta-versie komt het einde van dit kwartaal beschikbaar.

Diverse kennissessies

In de sessies kwamen vervolgens de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een inleiding in het digitaal stelsel Omgevingswet, de samenhang van de verschillende concepten en de toetsing van deze concepten in praktijkproeven.

  • De ontwikkelingen op het gebied van toepasbare regels.

  • Het gebruik van de APIs vanuit het Register Omgevingsdocumenten.

  • De koppelvlakken met de Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB).

  • De consultaties met betrekking tot de standaarden voor omgevingsdocumenten.

  • De standaard voor aanvragen en melden.

Betrokkenheid leveranciers

Het programma betrekt de markt van ICT-leveranciers op verschillende manieren en momenten. Bijvoorbeeld door regelmatig kennismiddagen te organiseren voor ICT-leveranciers of door aanwezig te zijn bij de leveranciersdagen van VNG Realisatie.

Ook organiseert het programma praktijkproeven bij overheden, waarbij het ook leveranciers betrekt. Verder zijn er demonstraties om resultaten van praktijkproeven te delen, de markt te informeren en om elkaar te ontmoeten.

Alle presentaties van de kennismiddag en de roadmap kunt u downloaden:

Artikel delen