Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Op de politieke agenda: week 47

"​Welke onderwerpen over de leefomgeving en duurzaamheid worden deze week besproken in Den Haag? In de Tweede Kamer zullen er onder andere stemmingen plaatsvinden over moties die betrekking hebben op droogte, de afschaffing van de gasaansluitplicht en de stikstofproblematiek. In de Eerste Kamer zal er een stemming plaatsvinden over de oprichting van Invest-NL en er zijn commissievergaderingen over onder andere de stikstofproblematiek en de wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie."

18 november 2019

Dinsdag 19 november

  • Aanbieding van de klimaatpetitie van Oxfam Novib. - Ministerie van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

  • Stemming over moties ingediend bij het wetgevingsoverleg over het begrotingsonderdeel Water. Onder andere de gewijzigde motie van het Kamerlid Geurts over pilots in de Achterhoek en Twente in verband met droogte en de motie van het Kamerlid Laçin over het zo snel mogelijk vervangen van loden leidingen. - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • Stemming over moties ingediend bij het wetgevingsoverleg over het begrotingsonderdeel Wonen. Onder andere de motie van de Kamerleden Edgar Mulder en Kops over het terugdraaien van de afschaffing van de gasaansluitplicht. Ministerie van Binnenlandse Zaken.

  • Stemming over moties ingediend bij het debat over een snelle oplossing van de stikstof- en PFAS-problematiek. Onder andere de motie van het Kamerlid Futselaar over een warme sanering van de intensieve melkveehouderij en pluimveehouderij en de motie van het Kamerlid Van Haga over vermindering van het aantal Natura-2000 gebieden. - Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

  • Stemming over de machtigingswet oprichting Invest-NL. Eerste Kamer.

  • Technische briefing van de commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) met het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over onder andere een brief van de minister van EZK inzake kabinetsreactie op de Klimaat- en Energieverkenning 2019 en de doorrekening van het Klimaatakkoord. - Eerste Kamer.

  • Commissievergadering van commissies Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) en Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) over het maatregelenpakket voor de stikstofproblematiek in de woningbouw- en infrastructuursector en voor de PFAS-problematiek. Eerste Kamer.

  • Commissievergadering van de commissies Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) over de aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet. Eerste Kamer.

  • Commissievergadering van de commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) over onder andere over de wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie. Eerste Kamer.

Woensdag 20 november

  • Delegatievergadering over de Grüne Woche van donderdag 16 t/m zaterdag 18 januari 2020. Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

  • Debat over bouwregelgeving, risicovloeren en gevaarlijke dakconstructies. Besproken wordt onder andere: de voortgang NVWA onderzoek naar cv-ketels Agpo Ferroli, een onderzoek naar breedplaatvloeren en het actieplan toegankelijkheid voor de bouw. Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Donderdag 21 november

  • VAO over aanbesteden. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • VAO over de jaarwisseling. Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Artikel delen