Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Op de politieke agenda: week 46

Welke onderwerpen over de leefomgeving en duurzaamheid worden deze week besproken in Den Haag? In de Tweede Kamer zal er onder andere een plenair debat plaatsvinden over een snelle oplossing van de stikstof- en PFAS-problematiek. In de Eerste Kamer wordt gestemd over de wet experiment gesloten coffeeshopketen en er zal een procedurevergadering plaatsvinden over de wijziging van de Gaswet.

11 november 2019

Dinsdag 12 november

  • Plenair debat over de beantwoording van vragen uit het verslag Belastingplan 2020 over de woningmarkt. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  • Petitieaanbieding Glastuinbouw Nederland inzake Opslag Duurzame Energie tarief elektriciteit. - Ministerie van Financiën.

  • Commissievergadering van de commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) over onder andere de programmatische aanpak van stikstof. Eerste Kamer.

  • Commissievergadering van de commissies Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) en Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO): met op de agenda onder andere: een Brief van de minister van BZK van de Adviescommissie Omgevingswet over enkele wetgevingsproducten van de Omgevingswet, Advies Aanvullingswet natuur en tot slot zullen zij het hebben over de reactie op het advies van de Adviescommissie Omgevingswet. - Eerste Kamer.

  • Commissievergadering van de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving met op de agenda onder andere: De Stand van zaken van de wet- en regelgeving Omgevingswet, de Invoeringswet Omgevingswet en de beleidsrijkheid van de Invoeringswet Omgevingswet en Aanvullingswetten bodem, geluid, natuur en grondeigendom. - Eerste Kamer.

  • Stemming over de motie-Koffeman (PvdD) over het stopzetten van geplande subsidies voor houtgestookte biomassacentrales. Eerste Kamer.

  • Stemming over de W et experiment gesloten coffeeshopketen. Eerste Kamer.

  • Drie vergaderingen, namelijk een Eerste termijn Kamer, antwoord regering en een re- en dupliek over de Machtigingswet oprichting Invest-NL. Eerste Kamer. De Staat zal Invest-NL eigen vermogen verschaffen ter waarde van 2,5 mld. en dit geld zal in vijf gelijke tranches voor Invest-NL beschikbaar komen. Met dit eigen vermogen zal Invest-NL zich richten op het faciliteren van risicovolle activiteiten van ondernemingen bij transities (overgang) op het gebied van energie, verduurzaming (waaronder die van de gebouwde omgeving en de circulaire economie), mobiliteit, voedsel, digitalisering van de industrie en maatschappelijke domeinen als zorg, veiligheid en onderwijs, de doorgroei van start-ups en scale-ups naar grotere ondernemingen en het bevorderen van export en buitenlandse investeringen, het ondersteunen van Nederlandse bedrijven voor het internationaal vermarkten van hun producten en het aanpakken van wereldwijde vraagstukken, zoals duurzame energie, klimaatverandering, water en voedselvoorziening.

  • Technische briefing door ambtenaren van het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de wijziging Awb i.v.m. modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer. - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Woensdag 13 november

  • Plenair debat over het verslag van een schriftelijk overleg over o.a. de kabinetsreactie nominatie van gemeenten voor deelname aan het experiment met een gesloten coffeeshopketen. Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  • Wetgevingsoverleg over Wonen en Ruimte (2 de termijn). Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  • Algemeen overleg over georganiseerde criminaliteit/ondermijning. Ministerie van Justitie en Veiligheid.

  • Hoorzitting/ rondetafelgesprek over integriteit in het openbaar bestuur. - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Donderdag 14 november

  • Plenair debat over een snelle oplossing van de stikstof- en PFAS-problematiek. - Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Artikel delen