Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Omgevingsloketfeitjes en cijfers

Wist u dat:

Aan de slag met de Omgevingswet 13 juli 2018

  • Er in 2017 bijna 150.000 aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ingediend bij het Omgevingsloket Online? Dat is een toename is van meer dan 28% ten opzichte van 2015.

  • De meestvoorkomende aanvragen gaan over het oprichten van een bijbehorend bouwwerk (14%) en dat dakkapellen en kapvergunningen ieder ook goed zijn voor meer dan 6% van alle aanvragen?

  • Meer dan de helft van de aanvragen niet door de aanvrager zelf is ingediend, maar door een gemachtigde (veelal professionele intermediairs)? Waarschijnlijk omdat mensen het zelf te ingewikkeld vinden.

  • Circa 15-20% van de aanvragen nog niet digitaal wordt ingediend, maar per post of aan de balie bij het bevoegde gezag wordt afgeleverd?

  • Er een kans van circa 9% is dat een aanvraag niet leidt tot een vergunning en de aanvrager alle moeite voor niets heeft gedaan?

  • Meer dan 1,6% van alle aanvragen achteraf gezien eigenlijk vergunningvrij was?

Hoe doet uw overheidsorganisatie het op het gebied van de vergunningverlening? Als uw organisatie een account heeft bij het Omgevingsloket Online kunt u dergelijke gegevens zelf ophalen uit de verschillende rapportages die het OLO biedt. De helpdesk kan u daarbij ondersteunen. Wilt u weten hoe uw organisatie het doet ten opzichte van collega-organisaties? Doe dan mee met één of meerdere

vergelijk- en leertrajecten

die de monitor van het programma organiseert om overheden te helpen zich voor te bereiden op de invoering van de wet.

Artikel delen