Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Omgaan met illegaal samengevoegde partijen grond

Er bestaat onduidelijkheid over wat met een samengevoegde partij grond mag gebeuren indien deze is samengevoegd door niet erkende instellingen. In de taskforce ‘verbeteren beleid en regelgeving Bbk’ is dit vraagstuk besproken en een oplossingsrichting aangereikt.

AgentschapNL 2 oktober 2012

 

Er bestaat onduidelijkheid over wat met een samengevoegde partij grond mag gebeuren indien deze is samengevoegd door niet erkende instellingen. In de taskforce verbeteren beleid en regelgeving Bbk is dit vraagstuk besproken en een oplossingsrichting aangereikt.Het samenvoegen van partijen grond of baggerspecie mag uitsluitend door BRL 9335 of BRL 7500 erkende instellingen plaatsvinden. In de praktijk komt het voor dat in afwijking van de regelgeving partijen grond zijn samengevoegd door organisaties die niet beschikken over een erkenning. Diegene die de regelgeving heeft overtreden, kan worden aangepakt. De overtreding zelf (lees het fysiek samenvoegen van een partij) kan meestal niet meer ongedaan worden gemaakt. Vanuit handhavers en milieuadviesbureaus komt dan de vraag of en op welke wijze de partij gekeurd en hergebruikt mag worden.

 

Dit uitvoeringsvraagstuk is in 2012 besproken in de taskforce verbeteren beleid en regelgeving en in het Implementatieteam Bbk. In

bijgaand document

staat omschreven hoe de partij toch te keuren.

 

De taskforce verbeteren beleid en regelgeving Bbk werkt onder de regie van het Implementatieteam aan het

verbetertraject Bbk

, onderdeel beleid en regelgeving. In de taskforce staan ook regelmatig uitvoeringsvraagstukken op de agenda, die vanuit de praktijk worden aangemeld. In de taskforce en het Implementatieteam zitten vertegenwoordigers van zowel overheid als bedrijfsleven.

 

Link: 

Evaluatie en verbetertraject Besluit bodemkwaliteit

Bijlage(n): 

Omgaan met illegaal samengevoegde partijen grond

 

Door AgentschapNL

Artikel delen