Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kwaliteitsborging: van kostenpost naar return on investment

Kwaliteitsborging in de bouw is een actueel thema. Steeds meer bouwbedrijven, bouwleveranciers en bijvoorbeeld woningcorporaties besteden aandacht aan kwaliteit. Veel organisaties zien het als een kostenpost, maar men beseft nu steeds meer dat het een renderende investering is. Het zorgt voor minder faalkosten en zorgt voor een efficiënter bouwproces.

17 oktober 2017

Doordat je vooraf goed de plannen en risicos inventariseert, kom je later in het proces niet voor verrassingen te staan. Doordat kwaliteit middels diverse tools digitaal wordt vastgelegd, zorgt het achteraf voor minder problemen. Onderaannemers pakken zaken gelijk op en verhelpen problemen in een vroeg stadium. Hierdoor kan de projectleider met tevredenheid het eindresultaat laten zien.

De opdrachtgever wordt ook steeds eerder betrokken, zodat aan de verwachtingen wordt voldaan. Nieman Kwaliteitsborging pakt samen met R-creators, een publiek-private samenwerking tussen: Strukton, Ballast Nedam en Facilicom, het project Rijkskantoor De Knoop op. Nieman Kwaliteitsborging helpt R-creators bij de implementatie en inrichting van het kwaliteitssysteem.

Jan Pieter van Dalen

is de kwaliteitscoach die dit oppakt.

Benieuwd wat nu het belang is van kwaliteitsborging, hoe wij dit aanpakken en wat het oplevert? Bekijk onderstaande videos.

Deel 1: Waarom is kwaliteitsborging in de bouw van belang?

Waarom is kwaliteitsborging in de bouw van belang?

Deel 2: Hoe borgt u de bouwkwaliteit in de praktijk?

Hoe borgt u de bouwkwaliteit in de praktijk?

Deel 3: Wat levert het proces rondom kwaliteitsborging op in Rijkskantoor De Knoop?

Wat levert het proces rondom kwaliteitsborging op in Rijkskantoor De Knoop?

Artikel delen