Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Koken op gas of elektrisch: wat is veiliger?

"Koken is een van de meest voorkomende oorzaken van woningbranden in ons land. Tegenwoordig wordt er in steeds meer huishoudens elektrisch gekookt. En door de energietransitie, waarbij Nederland 'van het gas af moet', zal dit alleen maar toenemen. Welke gevolgen heeft dit voor het aantal keukenbranden? Is elektrisch koken veiliger dan koken op gas? Het IFV deed een klein literatuuronderzoek en sprak met een aantal experts."

IFV 16 juli 2019

Nieuws

Uit het onderzoekje blijkt dat er nog weinig bekend is over het al dan niet optreden van keukenbranden door elektrisch koken in het algemeen en koken op inductie in het bijzonder. Koken op inductie lijkt door de eigenschappen en voorzieningen in inductiekookplaten veiliger te zijn dan koken op gas of andere vormen van elektrisch koken.

Download factsheet Is elektrisch koken veiliger dan op gas?

Factsheet Is elektrisch koken veiliger dan op gas

Artikel delen