Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over voordracht wijziging Activiteitenbesluit milieubeheer en Besluit brandstoffen luchtverontreiniging

Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) stuurt het ontwerpbesluit voor de wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer en het Besluit brandstoffen luchtverontreiniging naar de Tweede Kamer. Het ontwerpbesluit houdt verband met de invoering van E10-benzine en de informatieplicht van leveranciers van brandstoffen. Zij informeert de Kamer daarbij over de voorlegprocedure.

29 januari 2019

Hierbij zend ik u een ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer en het Besluit brandstoffen luchtverontreiniging in verband met de invoering van E10-benzine en de informatieplicht van leveranciers van brandstoffen.

Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de nota van toelichting. De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhang procedure (artikel 21.6, vierde lid, Wet milieubeheer), en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld.

Op grond van artikel 21.6, vierde lid, Wet milieubeheer, in samenhang met Aanwijzing 43a van de Aanwijzing voor de regelgeving, geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan na vier weken na overlegging aan uw Kamer.

Download:

Ontwerpbesluit wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer en het Besluit brandstoffen luchtverontreiniging

Het ontwerpbesluit houdt verband met de invoering van E10-benzine en de informatieplicht van leveranciers van brandstoffen.

Artikel delen