Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief bij ontwerp Subsidieregeling riolering woonboten 2018-2020

Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) stuurt het ontwerp van de regeling voor subsidie voor de riolering van woonboten 2018-2020 naar de Tweede Kamer. Zij geeft daarbij een toelichting.

30 augustus 2018

Ingevolge artikel 4.10 van de Comptabiliteitswet 2016 doe ik u hierbij toekomen het ontwerp van de Regeling houdende regels voor de verstrekking van een subsidie voor de aanschaf van een boordvoorziening voor een woonboot ter aansluiting op het openbaar riool of een aansluiting op een individuele behandeleenheid waarop het huishoudelijk afvalwater wordt geloosd (Subsidieregeling riolering woonboten 2018-2020). De ontwerpregeling gaat vergezeld van een daarbij horende toelichting. Voor de inhoud verwijs ik daarnaar.

Vanaf 2007 wordt op basis van de Subsidieregeling riolering woonboten aan eigenaren van woonboten een subsidie verstrekt voor aanleg van een voorziening om ongezuiverde lozingen op het oppervlaktewater tegen te gaan. Door aansluiting van woonboten op de riolering of individuele behandeleenheid worden ongezuiverde lozingen op het oppervlaktewater voorkomen. Met de bijgevoegde ontwerpregeling wordt de bestaande regeling verlengd, omdat nog niet in alle gevallen waarvoor de regeling bedoeld is, een beroep op de subsidieregeling gedaan kon worden. Voor de verlenging is veel draagvlak bij zowel gemeenten als woonbooteigenaren.

Uit artikel 4.10 van de Comptabiliteitswet 2016 vloeit voort dat een subsidieregeling die in belangrijke mate hetzelfde is als een eerdere, vervallen regeling, aan Uw Kamer moet worden voorgelegd. Van deze situatie is in het onderhavige geval sprake.

Ingevolge artikel 4.10 van de Comptabiliteitswet 2016 zal ik deze regeling niet eerder vaststellen dan 30 dagen na de datum waarop het ontwerp van de regeling schriftelijk aan Uw Kamer ter kennis is gebracht.

Ontwerp Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over de riolering woonboten 2018-2020

De ontwerpregeling bevat regels voor de verstrekking van een subsidie voor de aanschaf van een boordvoorziening voor een woonboot. Dit voor aansluiting op het openbaar riool of een aansluiting op een individuele behandeleenheid voor het lozen van huishoudelijk afvalwater.

Artikel delen