Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Kamerbief over ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Minister Wiebes (EZK) stuurt de Tweede Kamer een brief over het ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met de informatieplicht voor energiebesparende maatregelen.

3 oktober 2018

Hierbij bied ik u aan het ontwerpbesluit tot wijziging van het Activiteitenbesluit milieubeheer in verband met de informatieplicht voor energiebesparende maatregelen.

Met dit ontwerpbesluit wordt uitvoering gegeven aan de motie Van der Lee/Jetten (34775 XIII, nr. 71). In deze motie wordt verzocht om, de energiebesparingsverplichting onder de Wet milieubeheer te verbeteren en aan te vullen. Het ontwerpbesluit bevat deze verbeteringen. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de ontwerpnota van toelichting.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 21.6, vierde lid, van de Wet milieubeheer) en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld. Ter voldoening aan artikel 21.6, vierde lid, van de Wet milieubeheer is het ontwerpbesluit in de Staatscourant bekend gemaakt om eenieder de gelegenheid te geven om binnen vier weken wensen en bedenkingen kenbaar te maken.

Op grond van de aangehaalde bepaling geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten- Generaal is overgelegd.

Een gelijkluidende brief heb ik gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Download:

Besluit tot wijziging van het Activitetenbesluit Milieubeheer

Artikel delen