Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Investering in maatregelen tegen wateroverlast is nu nodig

De noodzaak om wateroverlast tegen te gaan wordt groter nu extreme buien zich steeds vaker voordoen. Gemeenten en waterschappen zijn nu al bezig met maatregelen om burgers te beschermen tegen de gevolgen van wateroverlast.

VNG 22 juni 2018

De VNG en de Unie van Waterschappen roepen het kabinet dan ook om op om het benodigde extra geld nu beschikbaar te stellen.

Geld voor versnelde aanpak

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) laat de Tweede Kamer weten dat zij via een bijdrage uit het Deltafonds een tijdelijke vernellingsimpuls voor de aanpak van wateroverlast mogelijk wil maken. De daartoe benodigde wijziging van de Waterwet duurt ongeveer 1,5 à 2 jaar. 'Dit loopt parallel aan het proces van stresstesten en risicodialogen, uitmondend in uitvoeringsagendas', schrijft de minister.

Nu al bezig

Kennelijk gaat de minister ervan uit dat de uitvoering pas over twee jaar start. Maar gemeenten en waterschappen zijn

nu

al druk bezig met extra maatregelen tegen wateroverlast. Daar gaan we volop mee door, maar als het benodigde extra geld via het Rijk nu al niet beschikbaar komt, gaan we het waarschijnlijk niet redden om de met elkaar afgesproken versnelling te realiseren.

Meer informatie

Artikel delen