Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

In gesprek met een beweger: Marleen Sanders-Kaiser, nieuwe bestuurder Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken

Marleen Sanders-Kaiser heeft sinds kort de rol van bestuurder van Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken op zich genomen. Voor de rubriek 'In gesprek met een beweger' stelden we haar enkele vragen over deze nieuwe stap. Zo vragen we Sanders-Kaiser naar de grootste uitdaging binnen haar nieuwe functie en vertelt zij over haar favoriete plek in de leefomgeving en haar interesse voor het omgevingsdomein.

Redactie OmgevingsWeb 20 juni 2019

Nieuws

Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

Sanders-Kaiser:"Ik draag graag bij aan vernieuwing en doorontwikkeling van de bouwsector. Gelet op de grote opgaven die voor ons liggen is dat ook nodig, zoals bijvoorbeeld de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. In de functie van bestuurder bepaal ik mede hoe we leden optimaal faciliteren bij het leren. Ik kan mijn kennis en ervaring op het gebied van samenwerken, veranderkunde en leren hierbij goed inzetten."

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie?

"In deze functie kan ik verbinding maken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer door bij te dragen aan hun leervragen over samenwerken. Het blijft altijd een uitdaging om mensen hun korte termijn agenda vrij te laten maken voor een voordeel dat op langere termijn pas zichtbaar wordt. Binnen de Leercirkel moeten we er dus voor zorgen dat er voldoende te halen is."

Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan?

"Ik werk al 25 jaar aan de woonomgeving van mensen. Vooral het aspect leren en vernieuwing heeft mij altijd al aangesproken. Mijn overtuiging is dat je daarin samen meer kunt bereiken dan alleen. Vernieuwing en innovatie ontstaan door werelden samen te brengen. Anderen in hun kracht zetten en bouwen aan succesvolle samenwerkingen geeft mij enorm veel energie!"

Wie inspireert u en waarom?

"Ik word geïnspireerd door mensen die hun nek uitsteken en het anders doen. Iets nieuws proberen, daarvan leren en successen boeken. Stilstand is achteruitgang "

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

"Ik ben graag in mijn eigen woonomgeving, en mensen zijn daarvan een groot onderdeel. Een leefomgeving die gericht is op de toekomst, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen buiten kunnen spelen geven sfeer. Ik zou willen dat iedereen zon plek heeft om te wonen. Daar draag ik graag aan bij."

Wat is uw grootste ergernis over het omgevingsdomein?

"Ik erger mij aan de zakelijkheid en korte termijn benadering waarmee soms naar de woonomgeving van mensen wordt gekeken. Waardecreatie voor de toekomst, iets moois en duurzaams creëren zijn voor mij belangrijker, dan korte termijn rendementen."

Welk boek/welke film raadt u iedereen aan?

"De Wereld van Sophie

. Dat boek gaat voor mij over leren. Vragen stellen en filosoferen zijn mooie manieren om het leven leuker en interessanter te maken. Op dat gebied inspireert het boek en zet het aan tot nadenken. Daarnaast herken ik mezelf heel erg in Sophie, dat maakt dat dit het eerste boek was dat ik echt leuk vond om te lezen En ik was al bijna 30 toen ik het las."

Wat is uw persoonlijke motto?

"Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan dan van wat je niet hebt gedaan. En: grenzen opzoeken. Leren is vallen en opstaan."

In de Rubriek In Beweging houden wij u op de hoogte van personele wisselingen in het omgevingsdomein. Bent u ook In Beweging? Laat het ons weten!

Vindt u het leuk om net als Marleen mee te werken aan onze rubriek In gesprek met een beweger, geef het dan door via redactie@omgevingsweb.nl

Artikel delen