Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Christine Visser, associate partner Ten Holter Noordam advocaten

"In de rubriek 'In gesprek met een beweger' stelt Omgevingsweb enkele vragen aan professionals die recent van baan zijn gewisseld of gepromoveerd zijn binnen het omgevingsdomein. Waarom deze stap, waar komt de interesse voor het omgevingsdomein vandaan en wat is de grootste ergernis? Aan het woord is Christine Visser, sinds 15 januari associate partner bij Ten Holter Noordam advocaten. Ze is gespecialiseerd in bestuurs- en omgevingsrecht."

Redactie OmgevingsWeb 4 februari 2019

Nieuws

1. Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

Ten Holter Noordam advocaten is een ambitieus kantoor dat zich op verschillende rechtsgebieden sterk profileert. Dat maakt het een aantrekkelijk kantoor voor cliënten; ze kunnen bij ons terecht voor zaken op het terrein van arbeidsrecht en ondernemingsrecht maar ook voor straf- en familierecht zijn specialisten in huis. De mooiste sectie Bouw-, Bestuurs- en Aanbestedingsrecht, waar ik deel van uitmaak, bestaat uit een (h)echte club specialisten. Hard werken maar ook hard lachen, zo heb ik de eerste paar weken al ervaren. Zowel overheden als marktpartijen weten ons goed te vinden en deze combinatie vind ik erg leuk: dan weer heel praktisch en commercieel meedenken, maar soms ook je hersens breken puur om een juridische puzzel zorgvuldig op te lossen.

2. Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

De Veerhaven in Rotterdam! Dat is de plek waar ik nu zit en ik krijg - als geboren Rotterdammer - geen genoeg van mijn uitzicht op de Maas met de Erasmusbrug, de Rotterdam en de boten hier voor de deur.

3. Wat is uw grootste ergernis over het omgevingsdomein?

De complexiteit én het tijdsbeslag van bestuursrechtelijke procedures. Het is cliënten toch niet uit te leggen dat je voor een onherroepelijke omgevingsvergunning zo maar twee en een half jaar verder bent! Deze ergernis vormt voor mij ook meteen de uitdaging: bijdragen aan een goede vertaalslag van de ingewikkelde regelgeving en daarbij een constructieve, voortvarende aanpak bewerkstelligen. Daar kan je als advocaat omgevingsrecht echt een bijdrage leveren is mijn ervaring.

4. Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan?

Tijdens mijn studie in Leiden had ik een paar bevlogen docenten die lieten zien dat bestuursrecht echt veel meer is dan de Algemene wet bestuursrecht. Het bleek, anders dan ik dacht, heel goed bij mij te passen. Ik heb zelf namelijk een heel brede belangstelling en die kan ik in het bestuurs- en omgevingsrecht goed kwijt. Soms mag ik diep de techniek induiken om te begrijpen hoe een grondwateronttrekking in zijn werk gaat. Het volgende moment zit ik vol in de complexe natuurregelgeving en adviseer ik over regels rond effecten van plannen en projecten op kwetsbare natuur. Of alle onderwerpen die bij een bouwproject spelen: geluid, parkeren, lucht, externe veiligheid, energie, bouwregels: teveel om op te noemen. Ik heb kortom een fantastisch beroep gevonden.

5. Wat is uw persoonlijk motto?

'Later lach je erom'. Soms zit ik tot over mijn oren in het werk en probeer ik alle ballen in de lucht te houden. Als ik dan dreig te zwelgen in zelfmedelijden dan helpt dit motto me er doorheen. Het klopt namelijk echt!

In de Rubriek In Beweging houden wij u op de hoogte van personele wisselingen in het omgevingsdomein. Bent u ook In Beweging? Laat het ons weten!

Vindt u het leuk om net als Christine Visser mee te werken aan onze rubriek In gesprek met een beweger, geef het dan door via redactie@omgevingsweb.nl

Artikel delen