Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

In beweging

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein van de fysieke leefomgeving en duurzaamheid. Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via info@omgevingsweb.nl, wij laten u graag aan het woord!

Redactie Omgevingsweb 15 juli 2020

Series/reeksen

Series/reeksen

Zes benoemingen in de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur  

Zes nieuwe leden sluiten zich aan bij de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur ( Rli ). De ministerraad heeft besloten hen voor te dragen voor benoeming. De nieuwe leden treden per 1 augustus 2020 voor een periode van vier jaar toe tot de raad.   

Pallas Agterberg is werkzaam als directeur Strategie bij netwerkbedrijf  Alliander , dat de distributie van energie in een derde van Nederland verzorgt. Daarnaast vervult zij toezichthoudende functies bij Stichting  OnePlanet  Research en MVO Nederland.  

Jeanet van Antwerpen is directeur van de Schiphol Area Development Company. Dit bedrijf is ontwikkelaar van werklocaties rondom Amsterdam en Schiphol. Ook is van Antwerpen lid van de raad van commissarissen van AT  Osborne  en Woningcorporatie  Dunavie .  

Jantine  Kriens  is lid van de raad van commissarissen van de Bank Nederlandse gemeenten. Eerder werkte zij als algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en wethouder in Rotterdam.  

Emmy Meijers is actief als algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. In het verleden was zij programmadirecteur voor het Deltaprogramma en directeur Water en Scheepvaart bij Rijkswaterstaat.  

Karin Sluis is momenteel algemeen directeur van advies- en ingenieursbureau  Witteveen+Bos . Ook is zij lid van het Topteam van de Topsector Water en van de raad van toezicht van Saxion Hogescholen.  

Erik Verhoef is hoogleraar ruimtelijke economie aan de Vrije Universiteit. Ook is hij lid van de Raad van advies Verkeers- en vervoersmodellen van Rijkswaterstaat, Fellow van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid en lid van de raad van toezicht van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.  

Nanja  Piek wordt hoofd unit Algemeen Beleid Duurzame Mobiliteit bij  IenW  

Vanaf 1 september 2020 is  Nanja  Piek benoemd tot benoemd tot hoofd van de unit Algemeen Beleid Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eerder was zij actief als hoofd van de Economische Afdeling bij de Nederlandse Ambassade in Londen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.  Nanja  Piek studeerde Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen.  

Rick  Hoiting  nieuwe jurist bij  Yspeert  Advocaten  

Per 1 juli 2020 is Rick  Hoiting  werkzaam als jurist bij  Yspeert  Advocaten in Groningen.  Hoiting  is gespecialiseerd in het bouwrecht. Hij studeerde  Nerderlands  recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en sloot zijn master met de specialisatie Privaatrecht hij cum laude af.  

Maurice Hermens wordt voorzitter Nederlandse Commissie Bouwkundige Eurocodes 0 en 1 bij NEN

Per juli 2020 is Maurice Hermens voorzitter van de Nederlandse Commissie Bouwkundige Eurocodes 0 en 1 bij het de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Als voorzitter zal Hermens de commissie door de ontwikkeling van Eurocodes leiden. Hij draagt hiermee bij aan het doel van de commissie: betrouwbare en economische systemen voor civiele techniek in Europa.

Hermen Borst wordt directeur Ruimtelijk Domein gemeente Leidschendam-Voorburg

Vanaf 1 oktober 2020 is Hermen Borst de nieuwe directeur Ruimtelijk Domein bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Momenteel is hij werkzaam als directeur staf Deltacommissaris bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Bij dit nationale samenwerkingsprogramma zet hij zich in om Nederland te beschermen tegen hoogwater.

Esther Pijs wordt directeur Warmte & Ondergrond bij EZK

Esther Pijs is benoemd tot nieuwe directeur Warmte & Ondergrond bij het directoraat-generaal Klimaat & Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Per 1 augustus 2020 bekleedt zij de functie. Momenteel is Pijs nog werkzaam als directeur van de projectdirectie Gastransitie Groningen bij het ministerie van EZK.

Floris Bakels wordt adviseur bij Pot Jonker Advocaten

Floris Bakels heeft zich als adviseur verbonden aan Pot Jonker Advocaten. Eerder was hij werkzaam als advocaat-generaal (1997), raadsheer (2002) en vicepresident (2012) bij de Hoge Raad der Nederlanden. Ook was hij rechter bij Rechtbank Haarlem en raadsheer in het Gerechtshof Amsterdam.

Artikel delen

Reacties

Geef een reactie