Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Handhavingsverzoeken leiden tot onrust: regionale LTO’s hebben contact met provincies

Door milieuorganisaties recent bij provincies ingediende handhavingsverzoeken met betrekking tot het gebruik van 14 gewasbeschermingsmiddelen leiden tot onrust onder de leden. Meerdere leden hebben van hun omgevingsdienst bericht gehad over het uitvoeren van het handhavingsbezoek.

LTO 21 januari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De nu ingediende handhavingsverzoeken zijn het vervolg op het eerder bij de provincie Drenthe ingediende handhavingsverzoek.

De regionale LTO’s hebben contact met provincies over de ingediende verzoeken en heeft gesprekken gevoerd om een toelichting te geven op het gewasbeschermingsmiddelenbeleid. Hierbij heeft LTO nadrukkelijk aangegeven dat de toelating en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en op wettelijke kaders. In het onderzoek wordt onder andere getoetst of middelen veilig zijn voor het milieu en het water. Een toegelaten middel dat volgens voorschrift wordt gebruikt is veilig. Daarnaast is er sprake van “bestaand gebruik” in relatie tot de wet natuurbescherming.

LTO Nederland en de regionale LTO’s blijven de ontwikkelingen nadrukkelijk volgen. De regionale LTO’s houden contact met provincies. Als leden vragen hebben naar aanleiding van ontvangen brieven, wordt geadviseerd contact op te nemen met de medewerkers van LTO Noord, LLTB of ZLTO.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.