Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Eerste Kamer: “wacht met doorzenden Besluit Wet kwaliteitsborging voor het bouwen”

De Commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) van de Eerste Kamer vraagt Minister Plasterk per brief om met de doorzending van het Conceptbesluit Kwaliteitsborging aan de Raad van State te wachten tot het wetsvoorstel Kwaliteitsborging is behandeld.

11 mei 2017

Dit is de uitkomst van de

Commissievergadering van 9 mei 2017

.

De Eerste Kamer heeft tegelijk met de Tweede Kamer het

Besluit Kwaliteitsborging ontvangen in het kader van een zogenoemde

voorhangprocedure

. Op grond van artikel 2, zesde lid, van de Woningwet, wordt een wijziging van het Bouwbesluit want dat is het Besluit Kwaliteitsborging vier weken voor doorzending voor advies aan de Raad van State (formeel:

voordracht aan de Koning

) aan de beide Kamers voorgelegd. Dit biedt hen de mogelijkheid om schriftelijke vragen aan de minister te stellen. De Eerste Kamer vraagt dus nu om het Besluit niet aan het einde van de voorhangtermijn 29 mei 2017 door te sturen, maar daar mee te wachten tot het wetsvoorstel is behandeld. Dit is een gebruikelijk verzoek bij de voorhang van ontwerpbesluiten die gebaseerd zijn op wetsvoorstellen die nog niet zijn aangenomen.

Het is de verwachting dat zowel de Eerste als de Tweede Kamer nog schriftelijke vragen over het Besluit zullen stellen. De Eerste Kamer heeft eerder aangegeven het Besluit te willen betrekken in haar oordeel over de wet. Na eventuele aanpassing op grond van vragen van de beide Kamers en verwerking van het advies van de Raad van State zal het Besluit Kwaliteitsborging ter besluitvorming aan de Tweede Kamer worden voorgelegd.

Artikel delen