Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Derogatiedebat: Proces opgehelderd, maar boer is niet wijzer geworden

Gisteren en vandaag werd er door de Tweede Kamer gedebatteerd over de plotselinge ontwikkelingen in de derogatiebeschikking. Er werd vele uren gedebatteerd om tot een reconstructie te komen hoe het proces liep en wie wanneer wat wist. De agrarisch ondernemer die meekeek bleef echter vooral met vragen achter.

LTO 26 januari 2023

In aanloop naar het debat heeft LTO de fracties opgeroepen de inhoud centraal te stellen. Er zijn onder onze boeren veel praktische vragen na het besluit en de kamerbrief van afgelopen vrijdag. Veel vragen gingen in op de invulling van de bufferstroken, vanggewassen en gevolgen voor de aangewezen met nutriënten verontreinigde gebieden. De vragen die de afgelopen dagen zijn binnengekomen zijn in de inbreng gebundeld en naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het debat focuste zich op de vraag wie wanneer bekend was met de brief vanuit Brussel en waarom er niet gelijk gehandeld was. De vertrouwensvraag in de minister van LNV lag daarbij op tafel. Het leverde een debat op dat vooral relevant was voor de deelnemers onder de Haagse kaasstolp. De vele praktische vragen vanuit agrarische ondernemers delfden daarbij het onderspit. In overleg met het ministerie van LNV moet hier de komende tijd meer duidelijkheid over komen.

Bijlagen

Implementatie derogatiebeschikking en zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn

Inbreng commissiedebat

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.