Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Defensie geeft bouwsector impuls van €280 miljoen

Defensie geeft de Nederlandse economie de komende twee jaar een boost van €280 miljoen. Dit bedrag komt bovenop eerder geplande Defensie-investeringen van ongeveer €3 miljard per jaar. Projecten worden versneld in gang gezet om de Nederlandse bouwsector een impuls te geven. Dat gebeurt met het oog op de economische gevolgen van de coronacrisis.

Bouwend Nederland 27 juli 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De €280 miljoen wordt (versneld) uitgegeven aan de instandhouding van vastgoed. Bovendien wordt de Bernhardkazerne in Amersfoort versneld opgeknapt in de periode 2021-2029. Deze versnellingen zijn onderdeel van de extra impuls in vastgoed die Defensie in 2019 voor vijftien jaar had begroot en die nu in tien jaar wordt uitgegeven. De €10 miljoen om legeringsgebouwen te verbeteren wordt dit jaar uitgegeven, in plaats van in 2023.

Maatregelen

Daarnaast heeft Defensie in het kader van de economische gevolgen van de coronacrisis nog een aantal andere maatregelen genomen. Zo zijn bij diverse materieelprojecten de reactietermijnen in lopende aanbestedingen verlengd, enkele contracten verlengd als de markt geen capaciteit had voor een nieuwe aanbesteding en worden betalingen van facturen versneld.

Artikel delen

Reacties

Geef een reactie