Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

De Raad van State geeft antwoord: Vergunning nodig voor paardhouderij-activiteiten?

In advertenties van makelaars worden voormalige boerderijen regelmatig aangeboden als uitermate geschikt voor het houden van paarden. Elke paardenliefhebber woont graag in zo'n boerderij waar hij de ruimte heeft om paarden te houden en daarbij een rijbak aan te leggen.

1 januari 2016

Nieuws

Stallen zijn vaak al aanwezig of gemakkelijk te realiseren in de bestaande bebouwing. En als dat op orde is, wordt begonnen met de aanleg van de rijbak. Daarna volgen lichtmasten, een mest- en kuilvoerplaat en soms ook nog een stapmolen. Deze voorzieningen vergen flinke investeringen. In een aantal gevallen is dit het begin gebleken van een stevig conflict met buren en vervolgens de gemeente. De buurman blijkt niet gediend van de paardenhouderij-activiteiten, heeft last van geluid, stank, vliegenoverlast, stof en stoort zich aan de rijbak en de lichtmasten daar rond omheen. Hij vraagt de gemeente handhavend op te treden. Wat nu?

Mr. P.J.G Goumans en Mw. mr. Renske van Dreumel-Wingens schrijven het artikel De Raad van State geeft antwoord: Vergunning nodig voor paardhouderij-activiteiten?. Wilt u het gehele artikel lezen, dan kunt u het

hier

downloaden.

Artikel delen