Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

De Raad en de Omgevingswet: Podcast Dienstverlening

In de tweede podcast uit de serie De raad en de Omgevingswet wordt ingegaan op dienstverlening. En dan specifiek wat hiervan belangrijk is voor gemeenteraden.

VNG 3 maart 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dienstverlening en de gemeenteraad

In deze podcast gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Yousuf Yousufi. Samen bespreken zij het onderwerp dienstverlening. Er wordt onder andere ingegaan op het proces van vergunningverlening. Onder de Omgevingswet gaat hier veel veranderen, de complexe vergunning moet in veel gevallen in 8 weken worden afgehandeld. Ook wordt er antwoord gegeven op de vraag welke invloed de gemeenteraad heeft op dit vergunningverlening proces en komt de omgevingstafel aan bod.

Volgende podcasts

De VNG gaat de komende maanden met Pascale Georgopoulou meer podcasts Omgevingswet opnemen. In deze podcasts gaat zij specifiek in op de rol en de positie van de gemeenteraad. Diverse onderwerpen komen in deze podcasts aan de orde komen met als doel om raadsleden allereerst te informeren, maar ook houvast te bieden. Het gaat om concrete acties, tips en adviezen waar raadsleden direct mee aan de slag kunnen. De volgende podcasts gaat over het adviesrecht van de raad.

Artikel delen