Menu

Zoek op
rubriek

Contractwijzer: contractvorming als voedingsbodem van succes

In complexe bouwprojecten is een goede samenwerking onmisbaar. Contracteren en – soms ook – aanbesteden liggen ten grondslag aan een succesvolle en duurzame samenwerking. Maar welke samenwerkingsvormen zijn er? En welke is de beste voor mijn project? Op 8 december, tijdens het congres Campus Day verzorgen Jeroen de Jongh en Gerben Hofmeijer de keysessie ‘Contractvorming als voedingsbodem van succes’. In deze interactieve sessie gaan de deelnemers gezamenlijk aan de slag met de Contractwijzer.

Gerben Hofmeijer, AT Osborne 23 november 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Kees Rezelman neemt de deelnemers in een tour ‘d horizon mee langs verschillende organisatievormen. Kees heeft Dennis Coenraad van de UvA en Leo Schepers van de Universiteit Utrecht gevraagd om een toelichting te geven op hun ervaringen.

Naast de gangbare samenwerkingsvormen, komen ook innovatieve concepten aan bod om de campus verder te ontwikkelen. Met de Contractwijzer worden voorbeelden uit de praktijk behandeld op het gebied van innovatiepartnerschap, allianties, product as a service en integrale bouwcontracten. Ook is er aandacht voor meer gangbare vormen zoals het bouwteam. Best practices uit andere sectoren geven inspiratie.

Contractwijzer in de praktijk

De Contractwijzer, ontwikkeld door AT Osborne, is een uniek hulpmiddel om de contracteringsstrategie voor een project te bepalen. Wij kijken samen met de projectorganisatie wat er nodig is en welke bouworganisatie – en contractvorm het beste bij het project past. Het invullen gebeurt aan de hand van concrete vragen. Het invullen van de vragen levert discussie op. Daarmee halen we uitgangspunten op voor een onderbouwde keuze. Zo brengen we de kenmerken van een project, de organisatie, de omgeving en de markt in kaart. Die kenmerken ‘scoren’ op meer of minder geïntegreerde contractvormen. Vervolgens laat de tool zien welke contractvorm het beste bij het project past, maar ook hoe de andere contractvormen scoren op basis van wensen en behoeften.

Door Gerben Hofmeijer, AT Osborne

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.