nieuws

Brief ‘Aanvullingswet Grondeigendom’

15-04-2019

bron: NVB

Op 1 februari 2019 heeft minister Ollongren het wetsvoorstel ‘Aanvullingswet Grondeigendom’ naar De Tweede Kamer gestuurd. Binnenkort wordt dit wetsvoorstel inhoudelijk behandeld door de vaste kamercommissie voor Binnenlandse Zaken. In een brief aan deze commissie heeft NVB het wetsvoorstel van commentaar voorzien.

Het voorstel ‘Aanvullingswet Grondeigendom’ vult de Omgevingswet aan met bepalingen over het voorkeursrecht, regels over onteigening, bijzondere regels voor het inrichten van gebieden en doet ten slotte een verdere aanpassing van de regels over kostenverhaal. De leden van NVB zijn nauw betrokken bij deze onderwerpen en komen hier bijna dagelijks mee in aanraking.

Hierom heeft NVB op 10 april 2019 een brief gestuurd aan de vaste kamercommissie Binnenlandse Zaken met verzoeken ten aanzien van kostenverhaal, onteigening en het voorkeursrecht.

Download document

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Kennismarkt 2019 - Omgevingswet en Energietransitie

→ Lees meer

Grondeigendom in de Omgevingswet

Deze 1-daagse cursus biedt inzicht in de nieuwe regelingen en instrumenten voor grondbeleid, zoals onteigening, kostenverhaal, schadeloosstelling, voorkeursrecht.

→ Lees meer

Grondbeleid onder de Omgevingswet

Deze 2-daagse cursus biedt een overzicht van de veranderingen in het juridische instrumentarium en de gevolgen voor het grondbeleid van de gemeente.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in