nieuws

Best en Veldhoven doen de Omgevingswet samen en dat werkt!

05-07-2018

bron: VNG

De gemeenten Best en Veldhoven doen de invoering van de Omgevingswet met z’n tweeën. Dat heeft veel voordelen. De gemeenten inspireren elkaar, gebruiken wederzijds leerervaringen uit pilots en ze hoeven elk maar de helft van de manuren te investeren.

De tweeling-aanpak van Best en Veldhoven is beschreven in een VNG Praktijkvoorbeeld in de vorm van een dubbelinterview met de programmamanagers Omgevingswet Marjo Yucesan (Veldhoven) en Jenny Crommentuijn (Best). Vanaf het begin zijn zij met elkaar opgetrokken. Dat paste in de afspraak tussen Best en Veldhoven om meer te gaan samenwerken. De Omgevingswet was een mooi project om samen op te pakken. Ook omdat die bedoeld is om meer als één overheid te opereren.

Ruimtemissies

De eerste fase van de invoering van de Omgevingswet is in Best en Veldhoven achter de rug. De gemeenteraden hebben de kernboodschap ‘Samen ruimte maken’. Daarin staan vijf ‘Ruimtemissies’ (bouwstenen) benoemd: Ruimte maken, Ruimte geven, Ruimte voor verandering, Speelruimte en Ruimte delen.

Meer informatie

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Cursuspakket Omgevingswet

Uitgebreid cursuspakket dat toegespitst is op functies, doelgroepen en thema’s; keuze uit verschillende soorten cursussen: van basis tot verdieping, van uitvoerende medewerker tot management

→ Lees meer

Tekstuitgave Omgevingswet, volledig geconsolideerde wettekst

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in