nieuws

Asbestovertredingen worden openbaar gemaakt

07-08-2017

bron: Inspectie SZW

De Raad van State heeft geoordeeld dat het openbaar maken van inspectiegegevens van zware of ernstige asbestovertredingen is toegestaan. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk.

Sinds augustus 2014 maakt de Inspectie SZW inspectiegegevens van zware of ernstige asbestovertredingen openbaar. Zo wordt onder andere openbaar gemaakt om welke persoon het gaat, waar het asbest verwijderd is en wanneer de overtreding plaatsvond . De openbaarmaking vindt plaats op het moment dat de boete aan de persoon wordt opgelegd.

Een persoon aan wie een boete was opgelegd en waarbij de gegevens van de overtreding openbaar werden gemaakt, ging hiertegen in beroep. De rechtbank Gelderland deed eind maart 2016 uitspraak waarin de boete werd gehandhaafd, maar rechtbank verbood de openbaarmaking. Tegen dit laatste deel werd door het ministerie van SZW hoger beroep aangetekend bij de Raad van State.

De Raad van State heeft de uitspraak van de rechtbank Gelderland vernietigd en het ministerie in gelijk gesteld als het gaat om de openbaarmaking van de inspectiegegevens.

http://www.omgevingsweb.nl/jurisprudentie/ECLI:NL:RVS:2017:2086

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Van onze partners

Asbest, toezicht en handhaving

→ Lees meer

Cursus Asbest: juridische aspecten

In één dag de juridische aspecten van asbest, gericht op toezicht en handhaving.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in