Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Aanbieding vier AMvB’s bij de Omgevingswet, het advies van de Raad van State en het nader rapport

Minister Ollongren (BZK) stuurt de Tweede Kamer de 4 Algemene maatregelen van Bestuur (Amvb's) bij de Omgevingswet, zoals deze onlangs zijn vastgesteld en in het Staatsblad zijn gepubliceerd. Ook stuurt zij de gelijkluidende adviezen van de Afdeling advisering van de Raad van State en de eveneens gelijkluidende nadere rapporten. Deze brief met bijlagen is ook naar de Eerste Kamer gestuurd.

24 september 2018

Hierbij zend ik u ter informatie de vier AMvBs bij de Omgevingswet, zoals deze onlangs zijn vastgesteld en in het Staatsblad zijn gepubliceerd. Ook ontvangt u de gelijkluidende adviezen van de Afdeling advisering van de Raad van State en de eveneens gelijkluidende nadere rapporten.

De vier nieuwe AMvBs bundelen een groot aantal bestaande AMvBs en geven uitvoering aan de Omgevingswet. Het betreft het Omgevingsbesluit (Ob), het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl), het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Met deze toezending geef ik invulling aan de toezegging die is gedaan tijdens het plenaire debat over de ontwerp-AMvBs dat op 30 mei 2017 plaatsvond in de Eerste Kamer en in mijn brief van 8 maart jl. over de voortgang van de stelselherziening.1)

1) Handelingen I 2016/17, nr. 29, item 7, en Kamerstukken I 2017/18, 33118, nr. AF.

Bijlagen

Nader rapport Omgevingsbesluit

Nader rapport over het voorstel van algemene maatregel van bestuur houdende procedurele regels en regels over algemene onderwerpen over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingsbesluit).

Kamerstuk: Nader rapport | 29-06-2018

Advies Omgevingsbesluit

Advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit houdende procedurele regels en regels over algemene onderwerpen over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingsbesluit), met nota van toelichting.

Kamerstuk: Advies Raad van State | 22-12-2017

Besluit Omgevingsbesluit

Besluit van 3 juli 2018, houdende procedurele regels en regels over algemene onderwerpen over het beschermen en benutten van de fysieke leefomgeving (Omgevingsbesluit).

Besluit | 03-07-2018

Nader rapport Besluit kwaliteit leefomgeving

Nader rapport over het voorstel van algemene maatregel van bestuur houdende regels over de kwaliteit van de fysieke leefomgeving en de uitoefening van taken en bevoegdheden (Besluit kwaliteit leefomgeving).

Kamerstuk: Nader rapport | 29-06-2018

Advies Besluit kwaliteit leefomgeving

Advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit houdende regels over de kwaliteit van de fysieke leefomgeving en de uitoefening van taken en bevoegdheden (Besluit kwaliteit leefomgeving), met nota van toelichting.

Kamerstuk: Advies Raad van State | 22-12-2017

Besluit kwaliteit leefomgeving

Besluit van 3 juli 2018, houdende regels over de kwaliteit van de fysieke leefomgeving en de uitoefening van taken en bevoegdheden (Besluit kwaliteit leefomgeving).

Besluit | 03-07-2018

Nader rapport Besluit bouwwerken leefomgeving

Nader rapport over het voorstel van algemene maatregel van bestuur houdende regels over bouwwerken in de fysieke leefomgeving (Besluit bouwwerken leefomgeving).

Kamerstuk: Nader rapport | 29-06-2018

Advies Besluit bouwwerken leefomgeving

Advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit houdende regels over bouwwerken in de fysieke leefomgeving (Besluit bouwwerken leefomgeving), met nota van toelichting.

Kamerstuk: Advies Raad van State | 22-12-2017

Besluit bouwwerken leefomgeving

Besluit van 3 juli 2018, houdende regels over bouwwerken in de fysieke leefomgeving (Besluit bouwwerken leefomgeving)

Besluit | 03-07-2018

Nader rapport Besluit activiteiten leefomgeving

Nader rapport over het voorstel van algemene maatregel van bestuur houdende regels over activiteiten in de fysieke leefomgeving (Besluit activiteiten leefomgeving).

Kamerstuk: Nader rapport | 29-06-2018

Advies Besluit activiteiten leefomgeving

Advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit houdende regels over activiteiten in de fysieke leefomgeving (Besluit activiteiten leefomgeving), met nota van toelichting.

Kamerstuk: Advies Raad van State | 22-12-2017

Besluit activiteiten leefomgeving

Besluit van 3 juli 2018, houdende regels over activiteiten in de fysieke leefomgeving (Besluit activiteiten leefomgeving).

Besluit | 03-07-2018

Artikel delen