Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

In gesprek met een beweger: Ingeborg Wind-Middel, partner in de bestuursrechtpraktijk van Van Doorne

16 juni 2021

In gesprek met een beweger

In gesprek met een beweger

Ingeborg Wind-Middel is per 1 juni gestart als partner in de bestuursrechtpraktijk van Van Doorne. Samen met partners Cees Kniestedt en Mark Moolhuizen maakt zij zich de komende jaren sterk voor een verdere groei van deze praktijk. Ingeborg richt zich bij Van Doorne op het omgevingsrecht en natuurbeschermingsrecht, met een focus op overheden. In een interview met Ingeborg vertelt zij over haar functie, de uitdagingen, en haar favoriete plek in onze leefomgeving.

Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

Door mijn stap naar Van Doorne heb ik de mogelijkheid om de bestuursrechtpraktijk verder uit te kunnen bouwen, samen met Cees Kniestedt en medewerkers. Het aantrekkelijke van Van Doorne vind ik dat het een echt Nederlands kantoor is, met een internationale insteek en met een bepaalde nuchterheid en opvallende diversiteit. Met name de “can-do” mentaliteit van Van Doorne spreekt mij erg aan. Het kantoormotto “gaat verder, blijft dichtbij” past goed bij mij.

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie?

Om generalistisch specialist te blijven binnen het vakgebied. De wet en regelgeving verandert voortdurend onder maatschappelijke trends, het vergt dan ook veel inzet om “bij te blijven” en vooruit te zijn op de markt. Gelukkig heb ik veel plezier in mijn werk zodat dit mij niet teveel moeite kost.

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

De grotendeels ongeschonden witte stranden van onze eilanden. Uniek!

Wat is uw grootste ergernis over het omgevingsdomein?

Dat is op dit moment vooral de beoogde invoering van de Omgevingswet. De toegevoegde waarde daarvan is mij inmiddels niet meer helemaal helder, terwijl het wel enorm veel geld en buitenproportioneel veel inspanning past om de wet in te voeren. De omgevingswet is m.i. inmiddels ook niet (meer) nodig om de gewenste bestuurlijke faciliterende houding naar de burger te bereiken. Bovendien wordt de wet nu steeds uitgesteld om allerlei redenen. Dit leidt tot veel onzekerheid bij partijen in de langere termijnplanningen.

Welk boek/welke film raadt u iedereen aan?

Apocalypse Now (Redux 2001/Final Cut 2019). Een geweldig epos van Francis Ford Coppola uit 1979 die zich afspeelt in Vietnam en Cambodja met fantastische rollen van oa Marlon Brando en Martin Sheen. De film is gebaseerd op het boek Heart of Darkness van Joseph Conrad. Er komen klassieke thema’s in voor zoals loutering, overmoed, goed en kwaad. Daarnaast gaat het vooral ook over de waanzinnige kanten van oorlog. De openingsscene met op de achtergrond “The End” van de Doors vind ik zelf indrukwekkend en ook filmisch is het geheel een feest.

In de rubriek ‘In Beweging’ houden wij u op de hoogte van promoties en andere carrièrestappen binnen het domein van de fysieke leefomgeving. Bent u ook in beweging? Laat het ons weten! Geef het door via sandra@berghauserpont.nl, wij laten u graag aan het woord!

Artikel delen