Eindelijk is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) aangenomen door de Eerste Kamer. Dit betekent dat we vanaf 2022 in Nederland een ander systeem van kwaliteitsborging voor het bouwen krijgen. En dat heeft gevolgen voor zowel de markt als het huidige bouw- en woningtoezicht.
U kunt gaan afwachten tot 2022, maar u kunt zichzelf ook al pro-actief op de hoogte stellen van de meest recente stand van zaken rond private kwaliteitsborging en mee discussiëren over hoe hier mee om te gaan.
In de cursus wordt u meegenomen in de stand van kwaliteitsborging, waarbij vragen aan de orde komen als:
In één middag bent u weer helemaal bij en kunt u aan de slag met de voorbereidingen op de nieuwe wetgeving.
Deze cursus is bestemd voor de overheid/BWT (coördinatoren, teamleiders vergunningverlening bouwen, coördinatoren, teamleiders handhaving bouwen, beleidsmedewerkers/coördinatoren Wabo en juristen bouwen en handhaving) en de markt (bouwers, aannemers en leveranciers). Deze laatsten zijn met name werkzaam bij uitvoerende partijen in de bouw.
Daarnaast is de cursus interessant voor adviesbureaus, architecten en advocatuur.
Naast een map met de handouts van de presentaties en bijlagen, is er ondersteunend materiaal digitaal beschikbaar op Omgevingsweb Professional. Hier staat een dossier voor u klaar met alle achtergrondinformatie voor deze cursus. U heeft een maand lang toegang tot de kennisbank. Ongeveer één week voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons de inlogcodes en kunt u zich reeds inlezen in het onderwerp.
Optioneel kunt u de toegang tot Omgevingsweb Professional voor slechts € 100,- verlengen naar 6 maanden toegang. U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.
Studiepunten
Voor deze cursus/opleiding kunt u 2 studie-uren rekenen.
29 maart 2021
13:30 – 17:00
Online
€ 249 (excl. 21% BTW)
Hajé van Egmond, adviseur Geregeld en tevens middagvoorzitter
Johan van der Graaf, senior adviseur Nieman Raadgevende Ingenieurs
Wim Hoppenbrouwers, directeur BouwQ
Peter de Haan, advocaat bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, start met inleiding. Daarna een reactie van Wico Ankersmit, directeur Vereniging voor Bouw- en Woningtoezicht Nederland
U kunt zich hier aanmelden voor het online seminar Kwaliteitsborging voor het bouwen: aan de slag! op 29 maart 2021.
Peter is gepromoveerd op publiek bouwrecht en adviseert en procedeert veelvuldig over complexe bouwprojecten. Hij heeft jarenlang gewerkt bij de bouwunit van de Raad van State. Dit samen met zijn technische achtergrond zorgt ervoor dat hij bij uitstek specialist is op het gebied van vergunningverlening en handhaving.
Hajé is adviseur op het gebied van het omgevingsrecht en sinds 2002 namens het ministerie van BZK (voorheen VROM) bezig met kwaliteitsborging in de bouw. Daarnaast geeft Hajé trainingen en adviseert hij op het gebied van de bouwregelgeving, vergunningvrij bouwen, handhaving(sbeleid) en kwaliteitsborging in de bouw.
Wico weet als geen ander in Nederland welke informatiebehoefte er is onder bouwmedewerkers door zijn vele contacten met gemeenten. Daarnaast is hij nauw betrokken bij alle ontwikkelingen in de wetgeving, waar BWT mee te maken krijgt, zoals kwaliteitsborging en de Omgevingswet.
Wim Hoppenbrouwers geeft leiding aan BouwQ, een kwaliteitsborgingsbureau uit Best en is een gepassioneerd leider als het gaat over het zeker stellen van de kwaliteit van bouwwerken.
Wim Hoppenbrouwers geeft leiding aan BouwQ, een kwaliteitsborgingsbureau uit Best en is een gepassioneerd leider als het gaat over het zeker stellen van de kwaliteit van bouwwerken.
Heeft u nog vragen? We staan u graag te woord. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.